середа, 21 березня 2012 15:38

Спецтема: Зґвалтування та вбивство Оксани Макар

"Пріоритетом для молоді є "бабки" та "піймати кайф сьогодні й зараз" — експерт про миколаївських ґвалтівників

"Пріоритетом для молоді є "бабки" та "піймати кайф сьогодні й зараз" — експерт про миколаївських ґвалтівників
На сучасну молодь більше впливає загальний стан суспільства, вважає Віктор Громовий

Такі історії, як зґвалтування Оксани Макар, свідчать про загальну дегуманізацію суспільства. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив голова координаційної ради Асоціації лідерів освіти Віктор Громовий.

"Адже ці злочинці – з цілком пристойних родин. Є кілька причин тенденції. Наприклад, втрата нашою шкільною освітою виховної функції. На заході говорять про ціннісне орієнтування. У нас нема не лише орієнтування, але й цінностей. Головний у освітньому процесі став формальний результат – оцінки й успіх у тестуванні", - зауважив він.

9 березня в Миколаєві троє чоловіків зґвалтували 18-річну Оксану Макар, намагалися задушити, а потім підпалили її. Стогін залишеної в підвалі будинку обгорілої дівчини почув чоловік, який поблизу намагався завести автомобіль. Цей випадок набув розголосу. Люди одразу почали збирати гроші на лікування Оксани. З Миколаєва її у важкому стані літаком доправили в Донецький опіковий центр.

Один із ґвалтівників – син колишнього керівника місцевої райдержадміністрації. У кількох містах пройшли акції протесту: люди вимагають справедливого суду над винними й жорсткішого ставлення правоохоронців до мажорів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подруга Оксани Макар вірить, що та могла спровокувати хлопців

"Всюди пропагують швидкий успіх за будь-яку ціну, без наполегливої праці й терплячості. Звідси озвіріння, яке проявляється й у таких маніяках, і в спекулятивному вимаганні відновити смертну кару. Винна не лише школа. На сучасну молодь більше впливає загальний стан суспільства, родини, засоби масової інформації. Пріоритетом для молоді є "бабки" та "піймати кайф сьогодні й зараз", - наголосив Громовий.

"Наші народні обранці вже десятиліття демонструють вседозволеність – у нехтуванні правил дорожнього руху, привласненні підприємств чи показових мордобоях у парламенті. Бери й хапай – така логіка їхнього успіху. То чого чекати від молоді, яка на всіх цих успішних людей дивиться? От вам: яблука достигли й почали падати", - підкреслив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Стан настільки важкий, що аж страшно" - Фісталь про операцію Оксани Макар

Про що свідчить знущання над Оксаною Макар і реакція українців на нього читайте у новому номері журналу "Країна" № 11 (114) за 22 березня 2012 року.

Журнал можна купити у точках продажу преси.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

Зараз ви читаєте новину «"Пріоритетом для молоді є "бабки" та "піймати кайф сьогодні й зараз" — експерт про миколаївських ґвалтівників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

38

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі