пʼятниця, 07 лютого 2020 10:08

Поверталася з похорону: пасажирку авто прошив металевий відбійник
3

Під Миколаєвом металевий відбійник простромив автомобіль і вбив 65-річну пасажирку на задньому сидінні
Фото: mk.npu.gov.ua
Під Миколаєвом металевий відбійник простромив автомобіль і вбив 65-річну пасажирку на задньому сидінні
Під Миколаєвом металевий відбійник простромив автомобіль і вбив 65-річну пасажирку на задньому сидінні

Під Миколаєвом металевий відбійник простромив автомобіль Daewoo Nubira і вбив 65-річну пасажирку на задньому сидінні. Ще одна пасажирка скалічилася.

Металева рея відбійника пройшла через лобове скло. Водії стверджують, що це не перша подібна аварія на цій ділянці дороги, бо немає жодного попереджувального знака про появу відбійника, йдеться у ТСН.

Загибла разом із донькою і 42-річним сином-кермувальником поверталася з похорону. Коли з вузької дороги виїхали на широку трасу, то врізались у відбійник, який у темряві не помітили. Ця ділянка дороги небезпечна, кажуть у поліції. За останній рік тут сталося 5 аварій, у яких всі автівки врізалися у відбійник. Тут немає жодних попереджувальних знаків, які б оповіщували водіїв, що вузька дорога різко переходить у трасу з двома смугами, які розділяє металевий відбійник.

Без попереджувального знака тут постійно будуть аварії, каже юрист Володимир Луньов, який часто їздить цією дорогою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Металевий відбійник наскрізь прошив мікроавтобус із дітьми: кадри моторошної аварії в Києві

"Вночі зорієнтуватися на цій ділянці дороги практично нереально, тому що немає жодного світловідбивного елемента. Тому, виїжджаючи з-під мосту, впираєшся відразу у відбійник", - каже він.

Балансоутримувач дороги - служба автомобільних доріг Миколаївщини. Поліцейські кажуть, що написали їм уже десятки листів із вимогою встановити знаки. Також складали протокол, який було направлено до суду, але на даний момент ці недоліки і досі не усунуті, каже пресофіцер патрульної поліції Миколаєва Віктор Кірєєв.

У службі автодоріг запевняють, що коли збудували трасу, знак установили. Але торік там сталася аварія, знак пошкодили і мали відновити. Робити це мав підрядник, який відповідає за ділянку, - облавтодор. Утім, на численні листи там не реагують, за словами Вадима Гавриліци із служби автомобільних доріг Миколаївщини.

Через смертельну аварію поліція відкрила кримінальне провадження. Усім потерпілим у ДТП на цьому участку дороги юристи радять звертатися до суду за моральним і матеріальним відшкодуванням.

На трасі Львів-Рава-Руська 43-річний водій Volkswagen Golf на великій швидкості протаранив відбійник. Залізна конструкція наскрізь прошила автомобіль. Унаслідок ДТП пасажир загинув на місці. Водія у тяжкому стані госпіталізували.

Зараз ви читаєте новину «Поверталася з похорону: пасажирку авто прошив металевий відбійник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі