понеділок, 13 лютого 2023 03:26

Під Вугледаром РФ втратила бригаду елітних морпіхів: щодня гинули сотнями

Під Вугледаром РФ втратила бригаду елітних морпіхів: щодня гинули сотнями
Росія втратила бригаду морпіхів під Вугледаром. Фото: УНІАН

Збройні сили України знищили під Вугледаром елітну бригаду морської піхоти РФ включно з командирами.

Раніше бригаду тричі доукомплектовували, повідомляє Politico.

"155-ту бригаду вже тричі доводилося доукомплектовувати. Перший раз – після Ірпеня та Бучі, другий раз – після поразки під Донецьком. А зараз майже вся бригада знищена під Вугледаром", – розповів речник Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський.

Він додав, що біля Вугледара та Мар'їнки Донецької області знищено велику кількість сил противника, включно з командним складом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Провал окупантів під Вугледаром посилив істерію росіян – ISW

Щодня під Вугледаром і Мар'їнкою гинуло 150-300 російських морпіхів. На цьому ж напрямку ворог за тиждень втратив близько 130 одиниць техніки, зокрема 36 танків.

Саме підрозділи морської піхоти двічі громили ЗСУ на сході України – 155-а бригада морської піхоти зазнавала розгромних поразок у листопаді минулого року під Павлівкою та на початку лютого під Вугледаром. В обох випадках вони зазнали величезних втрат через провал управління.

Унаслідок незлагоджених дій на фронті російські окупанти на Донбасі зазнали серйозних втрат у районі Вугледара. Загарбники втратили за день понад 10 танків і БМП. Водночас ворожа армія намагається наступати у районі Бахмута Донецької області.

Впродовж 10 лютого підрозділи Збройних сил України відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Кремінна, Шипилівка і Білогорівка Луганської області та Красна Гора, Бахмут, Іванівське і Парасковіївка на Донеччині.

Зараз ви читаєте новину «Під Вугледаром РФ втратила бригаду елітних морпіхів: щодня гинули сотнями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі