середа, 24 червня 2015 10:34

Під Полтавою здетонували боєприпаси, які везли в зону АТО

Під Полтавою здетонували боєприпаси, які везли в зону АТО

У Полтаві на трасі "Київ-Харків" (недалеко від супермаркету "Метро") пожежа у військовому автомобілі призвела до загоряння боєприпасів. Це сталося близько години ночі на 336 км автодороги "Київ-Харків", поблизу села Супрунівка, повідомляє прес-служба МВС.

В КрАЗі з причепом здетонував один з боєприпасів, через що почалася пожежа. Після чого почали вибухати й інші боєприпаси. ДАІ перекрила рух транспорту.

Вантажівка їхала у складі колони однієї з військових частин Національної гвардії України. Машини перевозили в зону АТО боєприпаси.

Як повідомляє Держслужба з надзвичайних ситуацій, зараз рятувальники шукають боєприпаси, які могли розлетітися на прилеглу територію.

Як розповів "Обкому" начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Полтавської ОДА Віктор Стеблянко, дві вантажівки КрАЗ з причепами везли міни та артилерійський порох з Києва в зону АТО. Під час руху загорівся один з автомобілів. Водій і старший автомобіля спробували самостійно погасити загорання, але їм це не вдалося. Вогонь охопив увесь автомобіль, і ще до приїзду пожежників і фахівців МНС небезпечний вантаж почав вибухати.

Мешканці сусідніх будинків, почувши вибухи і побачивши стовп диму, почали дзвонити на телефони екстрених служб. Стеблянко уточнив, що автомобілі перевозили міни без детонаторів і вони не могли вибухнути. Але під дією високої температури в боєприпасах почав вигоряти тол, що і послужило появі стовпа чорного диму. А за вибухи полтавці сприйняли "хлопки" артилерійського пороху, який загорівся.

Гасити автомобіль, який згорів дотла, не наважилися, оскільки існувала загроза вибухів. Місце події було оточене, і пожежники контролювали ситуацію.

Надзвичайна ситуація сталася в тому місці, де немає житлових будинків, і за кілька сотень метрів до автомобільних заправок.

Зараз ви читаєте новину «Під Полтавою здетонували боєприпаси, які везли в зону АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі