пʼятниця, 13 березня 2020 18:29

Перша смерть від коронавірусу: в Житомирі не знають, як ховати померлу

Перша смерть від коронавірусу: в Житомирі  не знають, як ховати померлу
71-річна жінка з Житомирської області стала першою жертвою коронавірусу в Україні. Фото: ukrinform.ua

Керівництво Житомирської облдержадміністрації очікує від керівництва держави вказівки щодо поховання померлої від коронавірусу 71-річної жительки міста Радомишль.

Про це заявив начальник управління охорони здоров'я Житомирської ОДА Микола Суслик під час брифінгу.

"Зараз ми працювали з головним санітарним лікарем України Віктором Ляшком. Немає жодних інструкцій для того, як проводити захоронення тіла. Ми знаємо, як дезінфікувати, як проводити всі заходи безпеки. Але щодо поховання, думаю, найближчим часом матимемо інформацію", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відбувається в місті, де виявили коронавірус

Водночас голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко уточнив, що в області розробили алгоритм, як діяти у такій ситуації. Але його потрібно погодити із головним санітарним лікарем і тоді повідомлять, як це буде процедурно.

12 березня у МОЗ повідомили, що виявили в Україні два нових випадки зараження коронавірусом. Одна з інфікованих — жителька Радомишля на Житомирщині, яка нещодавно побувала в Польщі. Про свою хворобу вона повідомила лікарів не одразу і не самоізолювалася. Сьогодні жінка померла.

Зараз ви читаєте новину «Перша смерть від коронавірусу: в Житомирі не знають, як ховати померлу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі