понеділок, 24 травня 2021 09:52

"Перед очима хрести й могили" - подробиці від пасажира повітряної кулі, яка впала
3

На Хмельниччині впала повітряна куля з людьми на борту. Є загиблий. Ще п'ятеро людей - скалічилися
Фото: hm.npu.gov.ua
На Хмельниччині впала повітряна куля з людьми на борту. Є загиблий. Ще п'ятеро людей - скалічилися
На Хмельниччині впала повітряна куля з людьми на борту. Є загиблий. Ще п'ятеро людей - скалічилися

Стали відомі нові подробиці аварії повітряної кулі з людьми на борту в селі Кульчіївці. Як виявилося, літальний апарат використовували вперше, а причиною його падіння могли стати погодні умови.

Некерований аеростат із п'ятьма пасажирами й пілотом занесло на сільський цвинтар. Тепер там два десятки розбитих могил і розкидані речі. З повітряної кулі на могили впали двоє людей, один чоловік загинув. Ще двоє пасажирів випали з кошика на обійстя селян. Куля впала в яру. Там місцеві побачили чоловіка й жінку, які не могли самостійно вибратися. Викликали "швидку", повідомляє ТСН.

Загинув 53-річний турист із Прилук. А п'ятеро потерпілих, поміж яких і дружина загиблого, перебувають у лікарні. Один - у реанімації у важкому стані. Четверо пацієнтів - у травматології.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Призупинили фестиваль із повітроплавання через падіння кулі

Віктора Лішневського готують до операції: у нього перелам поперекового хребця. За його словами, за 15 хвилин після злету здійнявся різкий вітер. Пілот вирішив негайно сідати на поле. Згодом він наказав пасажирам присісти й міцно триматися за мотузки. Далі все було, як у страшному сні.

"Він намагався зробити декілька посадок, але, як він нам пояснював, грозові хмари кулю вгору-вниз хитають. А тому він не може нею керувати. Я лише пам'ятаю: перед очима ті хрести, ті поламані могили, крики. Я прокинувся вже на городі ", - згадує потерпілий Віктор Лішневський.

28-річний пілот перебуває в сусідній палаті. Травми в нього незначні. Ні він, ні організатори фестивалю трагедію не коментують.

Усі обставини встановлюють поліцейські.

Трагедія сталася 22 травня, приблизно о 20.45 поблизу с. Кульчіївці Кам'янець-Подільського району. На борту повітряної кулі перебував пілот і п'ятеро пасажирів – двоє чоловіків із Хмельницького, подружжя з Прилук і мешканець Кам'янець-Подільського району. У результаті падіння кулі загинув 53-річний житель Прилук. Його дружина, інші пасажири, а також 28-річний пілот, який є мешканцем Києва, зазнали травми різного ступеня важкості й госпіталізовані до медичних закладів.

Зараз ви читаєте новину «"Перед очима хрести й могили" - подробиці від пасажира повітряної кулі, яка впала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі