понеділок, 17 лютого 2020 18:37

Парафіяни російської церкви напали на священника ПЦУ

Парафіяни російської церкви напали на священника ПЦУ
У селі Припутні Чернігівської області побили священика ПЦУ. Фото: Obozrevatel

У селі Припутні Чернігівської області під час конфлікту парафіян побили священника Православної церкви України.

"16 лютого до поліції звернувся житель села Припутні Ічнянського району і повідомив, що біля місцевої церкви йому завдали тілесних ушкоджень. Слідчо-оперативна група поліції встановила, що зранку того дня заявник з представниками релігійної громади Православної церкви України прийшов до території храму "Різдва Богородиці" в селі Припутні, аби зачитати виписку з Державного реєстру про зміну релігійного підпорядкування громади. Зі слів священнослужителя, на вході до храму їх зустрів священик УПЦ МП та інші жителі села, один з яких нібито наніс заявнику удар головою в обличчя", - повідомляє відділ комунікації ГУНП у Чернігівській області.

Як зазначається, жителі села розділилися на два протилежні табори - одні підтримують перехід до Православної церкви України, інша хочуть залишитися у складі російської церкви - УПЦ МП.

"Зважаючи на соціальну напругу в селі, поліція вжила превентивних заходів і не дала міжконфесійному конфлікту загостритися. Правоохоронці і надалі будуть підтримувати громадський спокій", - додали в поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати відмовились виділити землю під церкву

За фактом побиття священника правоохоронці відкрили кримінальне провадження "Умисне легке тілесне ушкодження", що карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот годин, або виправними роботами на строк до одного року.

Наразі триває досудове розслідування.

У Харкові невідомі здійснили напад на секретаря Харківської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату ігумена Данила. Напали на священика прямо в єпархіальному управлінні.

Зараз ви читаєте новину «Парафіяни російської церкви напали на священника ПЦУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі