понеділок, 19 червня 2017 18:10

Організатори кредитного агенства ошукали клієнтів на 1 млн грн

Організатори кредитного агенства ошукали клієнтів на 1 млн грн
Злочинці, які представлялися працівниками кредитного агенства, викрали у клієнтів понад 1 млн грн. Фото - litsa.com.ua

На Дніпропетровщині судитимуть п'ятьох учасників організованого злочинного угруповання, які під виглядом надання кредитів населенню, ошукали та викрали у громадян понад 1 млн грн.

У 2014 році 5 мешканців м. Кривого Рогу створили кредитні агентства для начебто надання кредитів населенню, рекламуючи свою діяльність як "Швидкі гроші". Про це інформує прес-служба прокуратури області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові види банківського шахрайства та як від них захиститися

"Зловмисники укладали із довірливими громадянами договори про надання фінансових послуг, виступаючи посередниками між клієнтом, який бажав отримати кредит, і банком, у якому цей кредит мав видаватися. Після безпосереднього отримання громадянином в банку грошей або придбання в кредит побутової техніки, учасники злочинного об'єднання підходили до жертв та, представляючись співробітниками служби безпеки вищевказаних підприємств, вимагали від них передати їм щойно отримані гроші в рахунок виконання зобов'язань по укладених договорах. У разі відмови , зловмисники, застосовуючи насилля, відкрито заволодівали грошима потерпілих", - повідомляється.

Таким чином, протягом 2014-2016 рр. учасники організованої групи здійснили 35 грабежів, 17 шахрайств, 1 розбій та викрадення людей. Загалом у 57 мешканців м. Кривого Рогу викрали понад 1 млн грн.

Справа, за фактами незаконного позбавлення людей волі, грабежу та шахрайства, направлена до суду. Злочинцям загрожує до 15 років в'язниці з конфіскацією майна.

У Києві орудують шахраї, які представляються співробітниками ПАТ "Київгаз". Вони вимагають попередню оплату за установку індивідуальних газових лічильників. Відомо про низку випадків, коли шахраям вдавалося обдурити киян і заволодіти їхніми грошима.

Зараз ви читаєте новину «Організатори кредитного агенства ошукали клієнтів на 1 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі