вівторок, 25 жовтня 2022 14:47

Спецтема: Війна Росії проти України

"Вони прийшли вбивати" – під Мелітополем помітили підрозділ бійців з Білорусі

"Вони прийшли вбивати" – під Мелітополем помітили підрозділ бійців з Білорусі
Під Мелітополем помітили підрозділ бійців з Білорусі. Фото: mil.by

У селах Мелітопольського району Запорізької області місцеві помітили військових з нашивкою білоруських збройних сил.

Найімовірніше, вони прибули з Білорусі. Про це повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров в ефірі одного з українських телеканалів, передає Gazeta.ua.

"У селищі Мирне поблизу Мелітополя місцеві зафіксували наявність білоруських військових. Це повноцінний підрозділ разом із солдатами й офіцерами. Ми не можемо сказати – це регулярна армія Білорусі чи батальйон, який вступив до армії Росії. Але солдати родом з Білорусі, і вони прийшли на нашу землю вбивати", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Мелітополем прогриміла серія потужних вибухів – Федоров

Федоров додав, що новомобілізованих заселяють до вільних будинків або ж виселяють людей з їхніх помешкань.

"Ми бачимо заселення рашистських військових у великій кількості в села Мелітопольського району й у Мелітополь. Майже щодня надходять нам звістки із сіл про те, що черговий контингент у кількості 200–300 російських військових заїхав до чергового села. У Мелітополі росіяни виселяють людей, щоб заселити туди своїх військових. Величезна кількість військових зараз перебуває на тимчасово окупованій Мелітопольщині. Українські сили опору не дають розслабитися рашистам", – сказав Федоров.

20 жовтня Генштаб Збройних сил України заявив, що ймовірність спроби наступу з території Білорусі зростає, але його напрямок може бути змінений на захід від білоруського кордону для "перерізання" логістики постачання зброї.

Того ж дня "Радіо Свобода" опублікувало супутникові знімки та свідчення очевидців, які говорять про те, що на військовий аеродром у Зябрівці під Гомелем прибувають російські війська та будуються піщані насипи.

Американський Інститут вивченні війни (ISW) переконаний, що ризик такої атаки противника на північ України залишається низьким, попри попередження українського командування.

Росія намагається прямо залучити Білорусь до війни проти України. В українській розвідці бачать заходи щодо цього. За даними українського Генштабу, під виглядом навчальних зборів у Республіці Білорусь проводять приховану мобілізацію.

14 жовтня самозваний президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про "розгортання союзного угруповання військ", до якого входять білоруські й російські військові частини.

Зараз ви читаєте новину «"Вони прийшли вбивати" – під Мелітополем помітили підрозділ бійців з Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі