середа, 23 листопада 2022 14:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти пограбували вантаж, який прямував на Запорізьку АЕС

Окупанти пограбували вантаж, який прямував на Запорізьку АЕС
Російські загарбники пограбували вантаж Енергоатома, який прямував на ЗАЕС. Фото: t.me/energoatom_ua

Російські загарбники пограбували вантаж Енергоатома, який прямував на Запорізьку атомну електростанцію.

Ще минулого тижня підприємство відправило на захоплену ЗАЕС вантаж з критично важливим обладнанням та запчастинами. Про це повідомив ДП НАЕК "Енергоатом" 23 листопада в Telegram

"На блокпосту у Василівці окупанти змусили розвантажити автівки та "вилучили на свої потреби" 45 обігрівачів із 300, які були у вантажі. Після цього пропустили транспорт", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Атаки на енергетику не допоможуть Росії укріпити позиції у війні" – Маляр

Обігрівачі потрібні ЗАЕС для підтримання температури в приміщеннях, зазначили в пресслужбі. Також вони необхідні для створення умов роботи в зимовий період у той час, коли станція не виробляє електроенергію.

"Російським окупантам байдуже, що і в кого красти. Загарбники не усвідомлюють, що своїми діями прирікають персонал ЗАЕС на роботу в надлюдських умовах в зимовий період. Люди, працюючи під тиском та в умовах загрози життю, тепер ще й замерзають", – додали в Енергоатомі.

20 листопада російські військові весь ранок обстрілювали Запорізьку атомну електростанцію. В об'єкти інфраструктури станції було понад 12 влучань.

Росіяни обстріляли АЕС, щоб не дати можливості запустити енергоблоки, повідомив Енергоатом.

У мережі з'явилися фото і відео зі станції.

ЗАЕС розташована в місті Енергодар, яке війська РФ окупували 4 березня. Станція – найбільша за розмірами у Європі й третя у світі.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти пограбували вантаж, який прямував на Запорізьку АЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі