вівторок, 07 червня 2022 12:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти "паспортизують" українців, аби відправити воювати за РФ

Окупанти "паспортизують" українців, аби відправити воювати за РФ
"Паспортизація" українців: Людмила Денісова розповіла про плани окупантів. Фото: facebook.com/Людмила Денісова

Російські окупанти продовжують примусову "паспортизацію" українських громадян для залучення їх до війни проти України.

На території окупованого Криму вирішили відкрити спеціальні пункти для виготовлення та оформлення паспортів РФ для жителів ОРДЛО, повідомила колишня омбудсменка Людмила Денісова в Тelegram 7 червня.

За її даними, виготовлені на півострові "документи" планують видавати на тимчасово захоплених територіях материкової України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верещук дала дві поради жителям тимчасово окупованих територій

"Таким чином, окупант хоче змусити українських громадян швидко отримувати російські аусвайси, щоб потім залучати до участі у війні проти України", - пояснила Денісова

Вона звернулася до спеціальної комісії ООН з вимогою врахувати ці факти порушень Росією прав людини в Україні.

"Своїми діями РФ порушує положення IV Женевської Конвенції про захист цивільного населення під час війни та вчиняє воєнні злочини, визначені Римським статутом міжнародного кримінального суду", - підсумувала Денісова.

Президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін видав указ про спрощений порядок прийому в громадянство РФ для мешканців Запорізької і Херсонської областей України. Указ Путін підписав 25 травня.

У США гостро засудили насильницькі дії Росії, спрямовані на "підкорення українців" на окупованих територіях, що включають депортацію, "фільтрацію" та нав'язування російського громадянства.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти "паспортизують" українців, аби відправити воювати за РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі