понеділок, 21 березня 2022 04:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти використовують порт Бердянська для забезпечення свого війська

Окупанти використовують порт Бердянська для забезпечення свого війська
Росіяни продовжуватимуть наступ як на Півночі, так і на Півдні. Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Російські війська використовують порт окупованого Бердянська як логістичний вузол.

Через нього постачають військове угруповання, яке знаходиться у Херсонській та Запорізькій областях, заявив керівник проекту "Інститут Чорноморських стратегічних досліджень" Андрій Клименко в інтервʼю "Настоящему времени".

15 березня звідти вийшли п'ять іноземних суден, завантажені десятками тисяч тонн українського зерна. Із порту окупанти їх вивели для того, щоб використати причали у власних цілях.

"Ці п'ять кораблів комерційних судів кількох країн. Вони були виведені три дні тому з порту Бердянськ. В даний час вони знаходяться в Азовському морі, стоять на якорі біля входу в Керченську протоку і нікуди не рухаються. Була інформація, що вони завантажені зерном, хоча дані автоматизованої інформаційної системи не показують, що вони мають вантаж на борту. Я думаю, що правду ми дізнаємося лише тоді, коли їм буде дозволено вийти з Керченської протоки та піти за призначенням.

Але можна з абсолютною впевненістю сказати, що Російська Федерація почала використовувати порт Бердянськ як логістичний хаб для постачання свого військового угруповання, яке знаходиться у Херсонській та Запорізькій областях – у південній частині. Оскільки кораблі займали місце біля причалів, їх звільнили у тому, щоб туди могли підходити кораблі постачання. Їх просто звідти вигнали, щоб використовувати причали Бердянського порту".

Із окупованого Бердянська вивели пʼять комерційних суден. Для їхнього супроводження росіяни завели в порт свій буксир, вивели судна на рейд, обшукали та відпустили. Інформацію підтвердив голова обласної військовї адміністрації Олександр Старух.

Наразі у порту перебувають сторожові кораблі російських військ. Влада міста намагається відстежити виведені судна, завантажені українським зерном.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти використовують порт Бердянська для забезпечення свого війська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі