четвер, 31 березня 2022 14:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Офіс генпрокурора відкрив понад 3 тис. кримінальних проваджень проти окупантів

Офіс генпрокурора відкрив понад 3 тис. кримінальних проваджень проти окупантів
Михайло Подоляк назвав кількість кримінальних проваджень, що порушили проти російських військових. Фото: president.gov.ua

Офіс генерального прокурора України розпочав 3457 кримінальних проваджень проти російських військових, які скоюють злочини проти України.

Про це повідомив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк у Twitter 31 березня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Відбирають документи та відправляють у так звані фільтраційні табори": рашисти продовжують викрадати мешканців Маріуполя

Зазначається, що провадження розпочаті за статтею "порушення законів і звичаїв війни".

"Все найтяжче - вбивства громадян, масове насильство, знущання з дітей, тортури. Документальні факти. Наслідки для РФ - катастрофічні в усіх юрисдикціях", - написав Подоляк.

Російсько-українська війна триває вже п'ять тижнів. Ворожі війська продовжують знищувати цивільну інфраструктуру, вбивають та ґвалтують мирних людей. Окремих - насильно вивозять до Російської Федерації.

Активи воєнних злочинців Росії вже розшукують і арештовують. Постраждалі від війни в Україні отримують статус потерпілих. Конфісковане майно загарбників використають для компенсацій жертвам, повідомила генпрокурорка Ірина Венедіктова.

За її словами, прокурори працюють на кожному кордоні. Опитують людей. Особливо тих, хто їде з Маріуполя. Дають їм статус потерпілих, щоб вони мали права у кримінальному проваджені і можливість отримати компенсацію.

Зараз ви читаєте новину «Офіс генпрокурора відкрив понад 3 тис. кримінальних проваджень проти окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі