четвер, 11 серпня 2022 15:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Обов'язкова евакуація може поширитися не лише на Донеччину, а й на інші області – Верещук

Обов'язкова евакуація може поширитися не лише на Донеччину, а й на інші області – Верещук
Обов'язкова евакуація може поширитись не лише на Донеччину. Фото: DW

Обов'язкова евакуація, яка зараз відбувається з Донецької області, може поширитись і на інші регіони, що постраждали від бойових дій.

Про це під час брифінгу заявила віцепрем'єр-міністерка, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук. Вона зауважила, що обов'язкова евакуація здійснюється вперше, і вона поки що єдина, передає Укрінформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З Донецької області евакуюють 250 тис. людей: розповіли подробиці

"Але наші прогнози й аналіз вказують на те, що вона триватиме і в інших регіонах. Ми бачимо зараз погіршення ситуації. А з настанням осінньо-зимового опалювального періоду точно погіршиться, а надання тепла через тепломережі буде значно ускладнене", – сказала Верещук.

За її словами, об'єкти теплопостачання та енергії, імовірно, будуть цілями російських ворожих атак, і не всі пошкодження вдасться відремонтувати.

"Розуміємо, що частина міст і сіл Запорізької, Херсонської, Харківської областей може залишитися без тепла й світла", – зазначила Верещук.

Також сказала, що влада працює, щоб усі, хто виїжджає з небезпечного регіону, отримали безплатне житло й соціальний захист.

"Обов'язкова евакуація передбачає розселення людей. Держава бере на себе повністю витрати із забезпечення житлом. Тобто люди приїдуть і безплатно будуть розселені. Ніхто з них грошей за це не братиме і нікого не виселятимуть", – запевнила міністерка.

Вона додала, що людина, яка сіла на евакуаційний потяг, має знати, що на неї чекають, зустрінуть на пероні, завезуть, і вона проживатиме в прийнятних умовах.

29 липня Кабінет міністрів України створив Координаційний штаб, який організовуватиме евакуацію з Донецької області. Його очолила Ірина Верещук.

До штабу увійшли представники міністерств, силових відомств і військових адміністрацій. Евакуація жителів неокупованих районів Донеччини передбачається до початку опалювального сезону.

Зараз ви читаєте новину «Обов'язкова евакуація може поширитися не лише на Донеччину, а й на інші області – Верещук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі