вівторок, 10 жовтня 2023 10:05

Оприлюднили деталі розгону Майдану

Генеральна прокуратура України 10 жовтня 2015 року оприлюднила деталі штурму і силового розгону Майдану, які відбулись у лютому 2014-го. Підозру оголосили 12 громадянам, причетних до організації сутичок "тітушок" з учасниками Євромайдану 18-19 лютого.

Автор: Vgorode
  Організатори розгону Майдану чітко усвідомлювали, що вказані наміри призведуть до великої кількості постраждалих і жертв, йдеться у звіті ГПУ
Організатори розгону Майдану чітко усвідомлювали, що вказані наміри призведуть до великої кількості постраждалих і жертв, йдеться у звіті ГПУ
В ході розслідування було встановлено що, злочинний план передбачав силовий розгін мітингувальників протягом однієї ночі. Були доведені злочинні накази високопосадовців, умисне та грубе порушення законів України, факти знищення документації, з метою приховування злочину.

Кожен з очільників органів внутрішніх справ і СБУ почав організовувати підлеглі йому органи, формально створюючи видимість організації та проведення АТО, йдеться у звіті Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ятьох наймолодших Героїв Небесної сотні увічнять в іменних стипендіях

За результатами розслідування ГПУ повідомила про підозру колишнім - президенту України Віктору Януковичу, екс-керівникам МВС Віталію Захарченку, Віталію Ратушняку, керівникам СБУ Олександру Якименку та Володимиру Тоцькому, начальнику управління СБУ в місті Києві й Київській області Олександру Щеголеву, керівникам столичного управління МВС Валерію Мазану і Петру Федчуку.

Автор: nhpr.org
  21 лютого 2015 року вважається найкривавішим за час Євромайдану
21 лютого 2015 року вважається найкривавішим за час Євромайдану

Період з 18 по 21 лютого 2014 року, вважається найкривавішим за час Євромайдану. У ці дні загинули 82 людини (71 мітингувальник та 11 правоохоронців ), постраждали 622 людини.

Верховна Рада дозволила виділити земельну ділянку у центрі Києва для будівництва Музею Революції гідності.

Зараз ви читаєте новину «Оприлюднили деталі розгону Майдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі