середа, 12 червня 2013 15:43

Неймовірна повінь на Вінниччині: такого не було років 10

Неймовірна повінь на Вінниччині: такого не було років 10

11 червня за півтори години у Вінниці випала місячна норма опадів. Всі служби міста цілу  ніч працювали у посиленому режимі над ліквідацією наслідків стихії.

"Стихійне лихо найбільше відчули мешканці Центру, Замостя та  Старого міста. Зливу з такою інтенсивністю за останнє десятиріччя синоптики не фіксували, - розповідає начальник міського відділу з надзвичайних ситуацій Олег Парфілов, 44 роки. - Стихія спричинила велику кількість поривів дротів, через відсутність напруги  по вулиці Київській стали тролейбуси, в інших  районах рух громадського транспорту продовжувався, але дощова вода перешкоджала руху, тому транспорт відставав від графіку. Щоб ліквідувати наслідки негоди, працівники аварійно-диспетчерської служби, Вінницьких міських електромереж та ЖЕКів працювали всю ніч. З шостої години вечора до шостої ранку на телефон "Цілодобової варти" надійшло понад тисячу дзвінків. Найчастіше люди повідомляли про підтоплення. Вода потрапила у підвали  багатоповерхівок.  До того ж у деяких висотках попротікали дахи. Слюсарі ЖЕКів продовжують прочищати зливові системи, аби вода сходила з дахів, а аварійна служба – відкачує воду з підвалів. Крім житлових  та підвальних приміщень, підтопило міський діагностичний центр. Загалом  рятувальники виїжджали 34 рази на відкачування води. Також залучали насосні станції  водоканалу. На ранок всі наслідки стихії було усунено".

Сьогодні гідрометцентр знову  попереджає про   грози з градом та пориви вітру до 20 метрів за секунду.

"Ми  активно готуємося до можливих сьогоднішніх дощів, - каже  Олег Михайлович, - розчищаємо вуличні  зливові  каналізації та решітки,  русла малих річок, готуємо техніку до відкачування води".

Зараз ви читаєте новину «Неймовірна повінь на Вінниччині: такого не було років 10». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі