четвер, 29 лютого 2024 14:10

Спецтема: Війна Росії проти України

"Немає чого шастати по нашому Азовському морю": Ігнат розповів деталі знищення літаків РФ

"Немає чого шастати по нашому Азовському морю": Ігнат розповів деталі знищення літаків РФ
Від ранку 29 лютого ЗСУ знищили три російські літаки. Фото: pravda.com.ua

Українським силам ППО вдається успішніше збивати російські бомбардувальники, зокрема, через те, що вже четвертий день у повітрі немає ворожих літаків далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50.

При цьому українські війська знищують російські літаки із доволі далекої відстані. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Gazeta.ua.

"Роблять висновки окупанти, що немає чого шастати по нашому Азовському морю. Таким чином вони відтіснились подалі. Зрозуміло, що ворог отримує менше інформації про наші радіолокаційні станції, засоби протиповітряної оборони, які дають випромінювання. Останнє ворог фіксує за допомогою повітряного радара, яким є А-50", - сказав Ігнат.

Водночас, за його словами, росіяни наростили авіаційну присутність на східному напрямку й стали агресивнішим. Це, зокрема, спостерігається в районі Авдіївки, де запускають сотні керованих авіаційних ракет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як поводиться російська авіація після знищення А-50

Тому українське вище військове керівництво відреагувало, а Повітряні сили ЗСУ активно збивають російські літаки.

"Збиваються вони доволі таки далеко. Не будемо казати точну відстань, але далеченько. Тобто, російські пілоти вже не так нахабніють, не так близько підлітають, і їм треба підлетіти ближче, аби керована авіаційна бомба полетіла далі, бо бомба планує, не має свого двигуна, і летить, фактично знижується, втрачаючи швидкість. Тому, щоб російським пілотам бити цими бомбами далі, треба ризикувати. Ризикуючи, потрапляють у такі історії, як сьогоднішня", - зазначив Ігнат.

Він також наголосив, що в України з'являється більше засобів для того, щоб діставати ворога на дальніх підступах. За словами речника, про це, зокрема, говорять на засіданнях Контактної групи у форматі "Рамштайн" для надання Україні більше систем і засобів.

"У світі вони є. Звичайно, в обмеженій кількості. Засоби протиповітряної оборони, а також і боєприпаси до них - це зенітні керовані ракети, теж виготовляються не швидко. Розхід у нас іде серйозний. Ви бачите скільки було до та після нового року використано наших засобів по крилатих ракетах ворога і по літаках", - додав Ігнат.

Вранці 29 лютого командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук повідомив про знищення чергового літака РФ.

Пізніше у Повітряних силах заявили про збиття ще двох ворожих бомбардувальники Су-34.

Су-34 - це російський багатоцільовий бомбардувальник. Він призначений для виконання завдань удару по наземних та повітряних цілях. Літак може перевозити різноманітні типи ракет, бомб, а також вести повітряний бій.

Зараз ви читаєте новину «"Немає чого шастати по нашому Азовському морю": Ігнат розповів деталі знищення літаків РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі