четвер, 13 вересня 2018 13:43

Назвали причину смерті 8-річної дитини: розтин підтвердив попередню версію

Назвали причину смерті 8-річної дитини: розтин підтвердив попередню версію
Під час розслідування з'ясували, що діти їли йогурт у день закінчення його терміну придатності. Фото: intermarium.com.ua

Причиною смерті 8-річної Маргарити Лукашук стало харчове отруєння у таборі.

Таку інформацію повідомив голова Київської обласної держадміністрації Олександр Горган, повідомляє "Українська правда".

"Учора провели розтин, є висновок медексперта. Розтин підтвердив: смерть дитини була зумовлена отруєнням, яке сталось 2 липня в оздоровчому таборі "Славутич", - сказав він.

Голова ОДА відмовився озвучити інші деталі через таємницю кримінального розслідування. Висновок додали до матеріалів справи і розголошенню він не підлягає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 2-місячний хлопчик помер за загадкових обставин

"Правоохоронці розслідували кримінальну справу за ч. 1 ст. 325 "Порушення санітарних правил і норм". Але після смерті дитини справу можуть перекваліфікувати", - сказав Горган.

За даними Держпродспоживчслужби, у дівчинки попередній діагноз був енцефаліт. Водночас, згідно з повідомленням МОЗ, Маргариту госпіталізували у тяжкому стані "через наявність супутнього захворювання".

Юрист сімей постраждалих дітей Оксана Соколовська повідомила, що зміну в таборі, де отруїлися 12 дітей, достроково закрили.

"Харчова паличка та сальмонельоз - ці інфекції виявлені у харчоблоці під час отруєння дітей. Керівництво табору та лікар мають відповідати за те, що вчасно не надали дитині допомогу", - зазначила Соколовська.

Коментар представників табору отримати не вдалося.

12 вересня стало відомо, що 8-річна Маргарита Лукашук, яка перебувала в комі ще з липня, померла в лікарні "Охматдиту". Дитину доставили з табору "Славутич" олімпійського резерву. Дівчинка була гімнасткою.

Зараз ви читаєте новину «Назвали причину смерті 8-річної дитини: розтин підтвердив попередню версію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі