четвер, 04 лютого 2021 12:08

Назвали причину смерті 16-річного школяра, якому стало зле на уроці

Назвали причину смерті 16-річного школяра, якому стало зле на уроці
У Запоріжжі помер 11-класник, в якого під час уроку зупинилося серце. Фото: ТСН

Причиною смерті школяра із Запоріжжя, якого госпіталізували з уроків у стані клінічної смерті, стала гіпертрофічна кардіоміопатія.

Це вада серця, коли одна зі стінок потовщена і заважає перекачувати кров, повідомляє ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 19-річна няня дитсадка померла на робочому місці

Більшість випадків, коли діти раптово помирали на уроці фізкультури, пов'язані саме з цим захворюванням. В Україні його мають близько 70 тис. людей, але більшість з них про свою хворобу не здогадуються.

Кардіологи наголошують: якщо дитина хоча б колись скаржилася на задишку, запаморочення, нетипове серцебиття або ж непритомніла, то не варто списувати це на перехідний вік. Потрібно зробити обстеження. Серце навіть абсолютно здорових дітей варто перевіряти щонайменше двічі за шкільні роки.

У Запоріжжі 30 січня помер 16-річний Олександр Кудинов. Він пережив клінічну смерть перед уроком у загальноосвітній школі №15 27 січня. Був у лікарні в стані медикаментозної коми, дихати йому допомагав апарат штучної вентиляції легенів.

Зараз ви читаєте новину «Назвали причину смерті 16-річного школяра, якому стало зле на уроці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі