понеділок, 13 серпня 2018 13:46

Назвали остаточну причину масштабної аварії на Житомирщині

Назвали остаточну причину масштабної аварії на Житомирщині
Назвали причину масштабної аварії на Житомирщині: водій заснув за кермом. Фото - ДСНС у Житомирській області

Водій мікроавтобуса, який в'їхав у вантажівку на Житомирщині, у результаті чого загинуло 10 людей, заснув за кермом. Про це на брифінгу 13 серпня повідомив начальник ГУНП у Житомирській області В'ячеслав Печененко.

"Уже після експертизи ми побачили, що були внесені конструктивні зміни в гальмівну систему маршрутки, але це не вплинуло на наслідки. Тому що з ймовірністю у 99% там просто водій заснув за кермом. Він навіть не намагався гальмувати, гальмівного шляху не було" - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДТП у Житомирі: повідомили оновлені дані про загиблих і причини трагедії

20 липня о 10:40 біля села Глибочиці поблизу Житомира сталася ДТП. Маршрутка Київ-Рівне в'їхала у фуру DAF. У мікроавтобусі загинули водій та 9 пасажирів. Ще 9 людей госпіталізували. Про водія маршрутки відомо, що він із Рівного, позичив мікроавтобус у друзів і рушив до Києва напередодні, а наступного дня повертався назад із людьми, перевозити яких не мав права. Згодом поліція затримала власника маршрутки. Суд залишив його під домашнім арештом.

Зараз ви читаєте новину «Назвали остаточну причину масштабної аварії на Житомирщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі