вівторок, 09 травня 2023 12:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Налякані контрнаступом росіяни вдаються до "килимових" бомбардувань – ОК "Південь" 

Налякані контрнаступом росіяни вдаються до "килимових" бомбардувань – ОК "Південь" 
Контрнаступ ЗСУ на Херсонщині невеликими кроками вже йде – ОК "Південь". Фото: УНІАН

Окупаційні війська Росії продовжують потужно обстрілювати прибережні населені пункти Херсонщини, побоюючись контрнаступу Сил оборони.

Водночас контрнаступ невеликими кроками вже йде, і потужності ворога щодня знищуються. Про це заявила керівниця об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в телемарафоні "Єдині новини" 9 травня, передає Gazeta.ua.

"Ворог наляканий контрнаступом настільки, що намагається просто в килимовий спосіб знищити все, що наближається до правого берега. І дуже потужно б'ють саме по прибережних населених пунктах. Під ударами постійно перебуває Херсонський і Бериславський райони, саме місто Берислав, Херсон, Кізомис", – сказала Гуменюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського розсекретили головну задачу контрнаступу ЗСУ

За її словами, окупанти намагаються бити керованими авіаційними бомбами. Роблять це для того, щоб психологічно тиснути на населення, зокрема на наші підрозділи. Нібито їх потужність настільки велика, що навіть пробувати просуватись уперед Силам оборони не варто.

"Попри те, що ворог усвідомлює, що форсування Дніпра - це потужна і складна операція, все одно побоюються з усіх напрямків, які б аналітики прогнози не складали, з якого напрямку почнеться контрнаступ", – зазначила речниця.

Гуменюк підтвердила, що окупанти тікають зі Скадовська та вивозять награбоване. Водночас розцінювати це як "жест доброї волі" ще зарано. Імовірно, це може бути й провокація, аби "показати" який напрямок у них слабкий, зауважила вона.

8 травня Росія 46 разів обстріляла деокуповану територію Херсонщини. Один з ударів припав на Херсон. Через ворожі атаки 14 жителів області отримали поранення, в тому числі одна дитина, повідомила місцева влада.

Сили оборони півдня намагаються зачистити від ворога 30-кілометрову зону на лівобережжі Дніпра. Роблять це в рамках контрбатарейної боротьби, повідомили в ОК "Південь" 23 березня.

Росіяни накопичують ракети, щоб зірвати очікуваний контрнаступ ЗСУ, заявили у воєнній розвідці України.

Зараз ви читаєте новину «Налякані контрнаступом росіяни вдаються до "килимових" бомбардувань – ОК "Південь" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі