четвер, 17 вересня 2015 17:53

Напередодні теракту під Радою підозрювані зустрічалися з Тягнибоком

Напередодні теракту під Верховною Радою 31 серпня лідер партії "Свобода" Олег Тягнибок зустрічався із бійцями батальйону "Січ" та "Карпатська Січ" на Донеччині.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков під час виступу у залі парламенту.

За його словами, 26 серпня 2015 року члени і керівництво ВО "Свобода", зокрема Тягнибок, Юрій Сиротюк, Олег Гелевей та Ігор Кривецький пізно увечері прибули в місто Курахове Донецької області. На наступний день (27.08.2015 року) вони провели офіційну зустріч із бійцями батальйону ПСМОП "Січ" та "Карпатська Січ" у місцях їх дислокацій.

Автор: МВС
 

"Після офіційної зустрічі, Тягнибок, Сиротюк, Гелевей та Кривецький попросили командування батальйону та бійців, які не належать до партії "Свобода", вийти із приміщення. Лідери цієї політичної сили разом зі своїми прихильниками у кількості 15-20 осіб провели приватні співбесіди. На них також була присутня особа, яку тепер слідство обґрунтовано підозрює у безпосередньому вчиненні терористичного акту", - сказав він.

Автор: МВС
 

За словами Авакова 28 серпня 2015 обидва підозрювані у вчиненні терористичного акту виїхали до міста Києва.

Один із них - у суботу 29 серпня написав рапорт на звільнення з органів внутрішніх справ, за власним бажанням, мотивуючи це рішення низьким рівнем заробітної платні. Так само вчинили ще декілька бійців батальйону міліції "Січ".

Автор: МВС
 

"Наскільки пов`язані ці зустрічі керівництва ВО "Свобода" із залученням конкретних осіб до вчинення теракту – буде перевірено у ході слідства", - зазначив міністр.

Нагадаємо, 31 серпня під Верховною Радою після ухвалення в першому читанні змін до Конституції в частині децентралізації почалися сутички між мітингувальниками і співробітниками правоохоронних органів.

Агресивно налаштовані учасники мітингу почали штурмувати будівлю парламенту, кидати бруківку, димові шашки. Також було кинуто бойову гранату.

В результаті загинули троє бійців Нацгвардії. Ще близько 150 осіб постраждали.

Зараз ви читаєте новину «Напередодні теракту під Радою підозрювані зустрічалися з Тягнибоком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі