пʼятниця, 01 квітня 2016 17:45

На Тернопільщині з костелу викрали мощі святого

На Тернопільщині з костелу викрали мощі святого

У місті Бережани на Тернопільщині обікрали костел. Окрім обрядових церковних речей зловмисник викрав мощі святого — Блаженного Якова. Про зникнення церковного майна до поліції повідомив настоятель римо-католицького храму.

"Зловмисник зайшов до костелу серед білого дня. Оскільки в денну пору доби храм відчинений для парафіян, то труднощів зайти всередину не було. Ні відвідувачів, ні священиків у костелі не було. Тому він став складати в сумку все, що, на його думку, мало цінність. Викрав дев'ять чаш, дискос, блюдечко з чашкою, яке використовують під час обряду хрещення немовлят, ємності з оліями, кропильницю, ключі від дарохранильниці, одяг для прислуговуючих, дві гіпсові статуетки із зображенням Богородиці, і навіть мощі святого - Блаженного Якова. Майно заховав у закинутому приміщенні в Бережанах. Став шукати покупця на нього. Думав, що візьме гарні гроші за те все", - розповів головний спеціаліст відділу комунікації Національної поліції Тернопільської області Андрій Василик.

Злочинця затримали. Ним виявився мешканець села Шибалин Бережанського району. Він уже раніше мав судимості, нещодавно повернувся із місць позбавлення волі. Тепер за крадіжку знову може сісти до в'язниці на 5 років.

Зараз ви читаєте новину «На Тернопільщині з костелу викрали мощі святого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі