неділя, 03 квітня 2022 01:32

На Сумщині рашисти розстрілюють мирних жителів

На Сумщині рашисти розстрілюють мирних жителів
Окупанти розстрілюють людей на вулицях Тростянця. Фото: armyinform.com.ua

Російські окупанти на Сумщині продовжують обстрілювати будинки та автомобілі, викрадати цивільних та представників місцевої влади. Напередодні від поранень, отриманих внаслідок обстрілів загарбниками, помер житель села Дубов'язівка.

Про це у Telegram повідомила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У звільненому Тростянці знаходять тіла закатованих українців

На територію Конотопського району наразі зайшла велика кількість ворожих військ, а в Бурині війська РФ обстрілюють будинки мирних жителів та цивільні автомобілі, внаслідок чого троє осіб отримали вогнепальні поранення.

У Шосткинському районі на дорозі між Білопіллям та Путивлем окупанти затримали цивільну машину, у пасажирів якої забрали телефони. Після цього зв'язок із ними зник. Наразі їх місце перебування невідоме.

Крім того, рашисти захопили у полон заступника голови Новослобідської ОТГ, коли той супроводжував гуманітарний вантаж.

Омбудсменка наголосила, що такі дії окупантів є черговим військовим злочином рашистських бойовиків та звернулася з цього приводу до міжнародних комісій.

Окупанти виводять через Сумщину війська, які діяли у напрямі Броварів.

Стало відомо про звірства російських окупантів у Бучі, що неподалік Києва. Там у братській могилі поховали майже 300 вбитих людей.

У них прострілені потилиці. Серед жертв: чоловіки, жінки і навіть діти. У місті багато автомобілів з розстріляними сім'ями.

Зараз ви читаєте новину «На Сумщині рашисти розстрілюють мирних жителів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі