вівторок, 09 січня 2024 06:58

Спецтема: Війна Росії проти України

На Сумщині впала російська ракета Х-32
4

На Сумщині знешкоджено бойову частину російської ракети Х-32
Фото: Нацполіція
На Сумщині знешкоджено бойову частину російської ракети Х-32
На Сумщині знешкоджено бойову частину російської ракети Х-32
На Сумщині знешкоджено бойову частину російської ракети Х-32

Вибухотехніки поліції Сумської області знищили бойову частину російської крилатої ракети, яка впала на поле неподалік одного із сіл у Сумському районі.

Співробітники відділу вибухотехнічної служби підірвали ракету, після чого у ґрунті виникла величезна вирва, повідомляє Національна поліція України.

"Прибувши на місце, поліцейські здалеку, посеред поля, помітили пошкоджений ґрунт та великі уламки металу навкруги. Це залишки російської крилатої ракети Х-32, яку росіяни застосували проти України. Від удару ракета розвалилася, паливо з неї вигоріло, проте бойова частина не вибухнула, а увійшла в землю. Аби дістати її, саперам довелося залучати спеціальну техніку", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни вдарили по житловому будинку на Сумщині

Співробітники відділу вибухотехнічної служби вирішили підривати її, вивізши у безпечніше місце та заглибивши у ґрунт.

Для цього механізованим способом вирили глибоку траншею, помістили у неї бойову частину ракети та знищили за допомогою накладного заряду вибухівки шляхом електропідриву.

Після потужного вибуху у ґрунті виникла вирва діаметром 18 м і глибиною близько 7 м. Уламки розлетілися на відстань понад 1,5 км.

Росіяни вже обстрілюють свої ж території. У Воронезькій області російська ракета не долетіла до України і рознесла село. Одна з російських ракет, яка призначалася для ударів по Україні, впала на село Петропавлівка.

Зараз ви читаєте новину «На Сумщині впала російська ракета Х-32». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі