середа, 30 жовтня 2013 17:39

На Рівненщині розбився спортивний літак, пілот залишився живим

Сьогодні стало відомо про авіакатастрофу, яка в неділю, 27 жовтня, сталася на аеродромі "Воронів" Рівненського авіаційно-спортивного клубу. Про аварію журналістам і правоохоронцям повідомив Інтернет-користувач на ім'я "Igor Sobol". Він сьогодні вранці надіслав електронного листа з фотографіями, зробленими з мобільного телефону й розповів, що керівництво авіаційно-спортивного клубу приховує інцидент.

"В прошедшие выходные под Ровно на аэродроме местного аэроклуба разбился самолет. Погибших нет, пилот получил травмы, - йдеться в листі від Igor Sobol. - Начальник клуба Тирак немедленно сообщил своему начальнику Гребанову в Киев, но тот ему сказал все скрывать, а самолет спрятать".

Ймовірно, людина, яка написала цього листа, була очевидцем аварії.

"Тут есть фото с места события, они с мобильного. То, что случилось, видело много человек, так что фотографий должно быть больше", - написав Igor Sobol у листі.

Вранці керівник Рівненського авіаційно-спортивного клубу Іван Тирак в коментарях місцевим журналістам спростовував інформацію про аварію. Мовляв, жоден літак на аеродромі клубу не падав, а розіслана інформація про катастрофу не правдива.

"Прокуратурою області було негайно організовано перевірку. На місце події виїхала слідчо-оперативна група з числа працівників прокуратури та міліції, - розповідає Людмила Суржук, прес-секретар прокурора області. - В ході огляду території аеродрому правоохоронці дійсно виявили в одному із ангарів пошкоджений літак "Вілга-35а", який належить Рівненському авіаційно-спортивному клубу".

У прокуратурі кажуть, що за фактом порушення правил повітряних польотів відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Правоохоронці проводять першочергові слідчі дії. Досудове розслідування у кримінальному провадженні доручили співробітнику лінійного відділу на станції Рівне УМВС України на Львівській залізниці.

Нагадаємо, що вночі, 13 лютого 2012 року, в сторожці цього ж авіаційно-спортивного клубу в селі Воронів Гощанського району Рівненщини вчаділи тодішній директор організації 54-річний Юрій Лісіцин і 38-річний Андрій Авдєєв, полковник Генштабу Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «На Рівненщині розбився спортивний літак, пілот залишився живим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі