четвер, 14 червня 2012 08:43

На Рівненщині банда молодиків у ночі "чистила" автомобілі

На Рівненщині банда молодиків у ночі "чистила" автомобілі
Наймолодшому зі злочинців виповнилося 19 років. Фото: securitylab.ru

П'ятеро безробітних крадіїв попалися "на гарячому" у райцентрі Млинів Рівненської області. Хлопці саме виїхали на чергову крадіжку, коли їх запримітили двоє лейтенантів міліції, які патрулювали вулицю Рівненську. Якби молодики не захопилися викачуванням пального з чужого авто, то знову встигли би втекти.

Днями у селищі почали пропадати речі з незамкнутих автомобілів: магнітоли, домкрати, слюсарські ключі, акумуляторні батареї та вогнегасники. Злодії не гребували нічим, навіть забутими дрібничками. Зазвичай, пропажу власники легковиків виявляли лише вранці.

"Щоб виявити злодіїв, дільничні інспектори Дмитро Мойса та Микола Рудик патрулювали райцентр уночі. Орієнтовно о третій годині на вулиці Рівненській вони звернули увагу на один автомобіль, який стояв біля багатоповерхівки", - розповідає Олена Вишнякова з Млинівського райвідділу МВС. – "Інспектори підібралися ближче і помітили молодиків, які викачували пальне з автомобіля в каністру. Незнайомців було п'ятеро. Тому патрульні викликали підмогу, щоб уже точно затримати крадіїв".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ужгородець з дружиною-киянкою півроку обкрадали магазини техніки

Як з'ясували правоохоронці, чужі машини по ночах обкрадали немісцеві хлопці. 23-річні Олександр та Ігор, 22-річний Олександр, 20-річний Василь та 19-річний Ілля – жителі сусіднього райцентру Дубно. Час від часу вони навідувалися у Млинів та обирали там автомобілі, які легко відкривалися. Попутно молодики приглядалися й до речей на подвір'ях млинівчан - поцупили дві чавунні ванни. Частину вкраденого дубенчани реалізували, а решту – здали на металобрухт. Вкрадене пальне переливали у свій бензобак.

"Уже встановлено вісім фактів крадіжок, порушено кримінальну справу. Стаття за скоєне передбачає позбавлення волі на строк до п'яти років", — повідомив начальник Млинівського райвідділу Валерій Романчук. – "Окрім того, на цих хлопців склали ще 12 адміністративних протоколів за дрібне викрадення чужого майна. За кожне правопорушення молодики можуть отримати додатково штраф до 510 гривень, місяць виправних робіт або й арешт на 10 діб".

Зараз ви читаєте новину «На Рівненщині банда молодиків у ночі "чистила" автомобілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі