пʼятниця, 26 серпня 2011 17:44

На Прикарпатті вкрали 36 метрів справної вузькоколійки

На Прикарпатті вкрали 36 метрів справної вузькоколійки

На території однієї з приватних фірм у Долинському районі на Івано-Франківщині зникло 36 метрів рейок з ділянки цілком справної вузькоколійки.

Про це міліцію повідомив директор підприємства. Чоловік був приголомшений тим, що трапилося. Адже виробництво перебуває під постійною охороною.

Залізничне полотно служило для перевезення лісодеревини на склад деревообробної фірми.

Розшукали демонтувальників колії того ж дня. Двоє мешканців одного із сіл Долинщини наважилися на злочинну акцію, попередньо змовившись із сторожем.

53-річний охоронець зізнався, що дійсно вночі не спав, але й не заважав крадіям. Викрадені рейки 52-річний та 30-річний чоловіки перевозили трактором.

"Пізніше правоохоронці знайдуть частини колії за 10 кілометрів у селі, де проживають зловмисники. Затримані зізналися, що метал потрібен був для використання у ґаздівстві. Сподівалися, що про зникнення рейок ніхто відразу не довідається, адже останнім часом вузькоколійка на підприємстві використовувалася рідко", - розповів Gazeta.ua керівник ЦЗГ обласної міліції Василь Гультайчук.

Зараз підприємство підраховує збитки? завдані внаслідок демонтажу і крадіжки з колії. Утім, завдяки оперативності міліціонерів викрадені рейки незабаром будуть повернуті на місце і ще використовуватимуться за призначенням. Зловмисники не встигли порізати конструкції на частини.

За фактом крадіжки проти затриманих чоловіків порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 статті 185 Кримінального кодексу України ("Крадіжка, вчинена за попередньою змовою групою осіб").

На крадіїв чекає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Зараз ви читаєте новину «На Прикарпатті вкрали 36 метрів справної вузькоколійки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі