пʼятниця, 14 липня 2017 15:27

На поліграфкомбінаті надрукували 6 мільйонів фальшивих доларів
4

Пресс-центр СБ Украины
Фото: Прес-центр СБ України
Пресс-центр СБ Украины
Пресс-центр СБ Украины
Пресс-центр СБ Украины

Міжрегіональне злочинне угрупування, що виготовляло та збувало долари в особливо великих розмірах, затримали на Тернопільщині працівники СБУ.

"Високоякісний друк банкнот номіналом 100 та 50 доларів США фальшивомонетники здійснювали у промислових масштабах із використанням обладнання одного із поліграфкомбінатів Західної України. Підробки містили чимало загальновідомих захисних елементів, що відображалися навіть під ультрафіолетовим світлом", - повідомили у прес-службі СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 16-річний студент друкував гроші на принтері

Оперативники затримали двох організаторів угрупування під час виготовлення чергової партії підробленої готівки.

Правоохоронці провели 15 обшуків у помешканнях та офісах ділків. Вилучили фальшиві гроші, а також численні знаряддя та витратні матеріали для їхнього виготовлення: кліше, прозорі плівки із зображеннями банкнот, спеціально підготовлені аркуші паперу із нанесеною розміткою контурів купюр, комп'ютерну техніку тощо.

На станки та обладнання поліграфічного комбінату, що використовували фальшивомонетники, наклали арешт. За попередньою оцінкою фахівців, вдалося запобігти підробленню та потраплянню у відкритий обіг валюти на понад $6 млн.

Відкрили кримінальне провадження. Слідство триває.

У Дніпрі поліцейські затримали подружжя, яке виготовляло фальшиві гроші. Друк банкнот номіналом 500 грн організували вдома. Фальшивками розраховувалися на ринках, у великих торговельних центрах та кіосках. Збували гроші у кількох областях.

Зараз ви читаєте новину «На поліграфкомбінаті надрукували 6 мільйонів фальшивих доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі