вівторок, 17 жовтня 2017 02:40

На Мальті підірвалося авто з журналісткою, яка писала про панамські офшори

На Мальті підірвалося авто з журналісткою, яка писала про панамські офшори
Підірвали авто з журналісткою. Фото: 112 Україна

Мальтійська журналістка і блогер Дафне Каруана Галіція, відома своїми викривальними матеріалами відносно влади, загинула в результаті вибуху бомби в її машині поряд з власним будинком.

Одне з останніх гучних розслідувань 56-річної журналістки стосувалося прем'єр-міністра Мальти Джозефа Муската і двох його найближчих помічників. Дафне Каруана Галіція написала про їхній зв'язок з панамськими офшорами, продажем мальтійських паспортів і отриманням грошей від уряду Азербайджану, повідомляє британська газета The Guardian.

Поки ніхто не взяв на себе відповідальність за вбивство журналістки. Прем'єр-міністр країни, який фігурував в її розслідуванні, назвав цей злочин "варварської атакою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Панама відмовила поплічнику Януковича у статусі біженця

"Панамське досьє" містить 11,5 мільйона документів, які свідчать про наявність офшорів у 140 політиків і держслужбовців з понад 50 країн, в тому числі 12 діючих і колишніх світових лідерів, які використовували більш 214 тисяч офшорних компаній.

Зараз ви читаєте новину «На Мальті підірвалося авто з журналісткою, яка писала про панамські офшори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі