пʼятниця, 14 квітня 2023 19:11

Спецтема: Війна Росії проти України

На яких напрямках наступають окупанти: подробиці Генштабу

На яких напрямках наступають окупанти: подробиці Генштабу
Протягом доби Силами оборони України було відбито близько 40 атак противника. Фото: Генштаб

Противник не відмовляється від своїх планів щодо окупації нашої території, незважаючи на значні втрати.

Ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Найзапекліші бої тривають за Бахмут та Мар'їнку. Протягом доби було відбито близько 40 атак противника. Про це ввечері 14 квітня повідомив Генштаб ЗСУ.

На Лиманському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі південніше Діброви та неподалік Білогорівки. На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розвідка Естонії повідомила, коли очікувати ескалації воєнних дій

"Тривають важкі бої за місто Бахмут. Підрозділи сил оборони відбили близько 15 атак противника на зазначеній ділянці фронту", – повідомили у командуванні.

Водночас на Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії в районах Новокалинового та Первомайського, успіху не мав.

На Мар'їнському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі Мар'їнки Донецької області, де підрозділи сил оборони України відбили близько 15 атак.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. Протягом доби здійснив обстріли населених пунктів, що неподалік лінії бойового зіткнення.

Російські окупанти атакують відразу на декількох напрямках.

Українські війська утримують оборону та не дають противнику просунутися. Про це свідчить карта від Міністерства оборони Великої Британії у Twitter.

Епіцентром бойових дій залишається Бахмут. Росіяни просунулися до центру міста.

Зараз ви читаєте новину «На яких напрямках наступають окупанти: подробиці Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі