пʼятниця, 13 листопада 2020 03:34

На хабарі упіймали чиновника Міноборони

На хабарі упіймали чиновника Міноборони
"Відкат" чиновнику принесли прямо в його службовий кабінет. Фото: Офіс генпрокурора

У Києві топ-чиновник Міноборони – начальник відділу Головного управління розвитку речового майна Збройних сил України – "погорів" на хабарі.

Його затримали під час підставної передачі частини грошей (100 тис. гривень). Операція відбувалася у службовому кабінеті у Міністерстві оборони, повідомляється на сайті Офісу генерального прокурора України.

Слідство попередньо встановило, що полковник вимагав у засновника суб'єкта господарської діяльності хабар за внесення змін до технічних умов елементів військової символіки ЗСУ. Підприємець зміг би взяти участь у тендері на закупівлю відповідних послуг.

За це держава заплатила б 4 млн гривень. Загальна сума "відкату" чиновнику становила 10% від вартості закупівлі – 400 тис. гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дав хабар за дозвіл на продаж наркотиків - депутату облради винесли вирок

Раніше Служба безпеки України спіймала на хабарі голову Чернігівської районної державної адміністрації Сергія Журмана. Попередньо, він вимагав 10 000 доларів США у місцевого жителя.

Зараз ви читаєте новину «На хабарі упіймали чиновника Міноборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі