вівторок, 13 вересня 2011 10:22

На Чернігівщині хлопець зарубав батьків, бо так йому веліли ікони

На Чернігівщині хлопець зарубав батьків, бо так йому веліли ікони

На світанку 9 вересня до чергової частини Щорського районного відділу міліції зателефонував громадянин та повідомив, що в селі сталося вбивство. Окрім прізвища ймовірної жертви чоловік ніякої інформації більше не повідомив і нестійкий зв'язок обірвався. Для перевірки отриманої інформації в зазначений населений пункт була направлена слідчо-оперативна група райвідділу. Прибувши в село, міліціонерам доволі швидко вдалося знайти потрібне подвір'я. Тут же знаходився і чоловік, що телефонував до міліції. Про це розповіли у прес-службі МВС у Чернігівській області.

Та коли міліціонери увійшли в темну хату і роздивилися, то зрозуміли, що інформація не тільки підтвердилася, а ще й має більш тяжкий характер. Справа в тому, що в господі було виявлено два трупи з рубленими ранами на шиї. Одразу почалася інтенсивна міліцейська робота.

"Оперативники поспілкувалися із заявником, з'ясувалося, що він живе по сусідству. Загиблими виявилися господарі помешкання - чоловік і дружина, обидва 1957 року народження, вони проживали разом із сином 1990 року народження. Родина вважалася неблагополучною, батьки постійно зловживали алкоголем, чим і були відомі в селі. Ніде не працювали, а перебивалися випадковими підробітками у односельців та продажем городини. Всі зароблені гроші зазвичай витрачалися на випивку", - розповіли у прес-службі МВС.

Селянин розповів, що вранці до нього прибіг син загиблих Петро, хлопець був дуже збуджений і белькотів незрозумілі речі. Хлопчина не зміг також пояснити де його батько і мати. Тоді чоловік вирішив зайти до сусідів. Як тільки увійшов, у сінцях побачив труп господині, далі в хату не заходив, бо злякався, тому про другий труп і не знав.

За словами правоохоронців, хлопця швидко знайшли та затримали, він знаходився в помешканні того ж таки сусіда. В ході спілкування з 21-річним юнаком той одразу повідомив про те, що це він убив батька і матір. А от з'ясувати за що син позбавив життя батьків відповіді міліціонери не отримали.

"Хлопець почав розповідати, що вбити батьків, мовляв, йому наказали образи з ікон. Як здавна заведено по селах (а деінде і в містах), по хатах на почесному місці завжди стоять ікони з образами Христа та Богородиці. Саме ці образи, за словами хлопця, почали промовляти до нього, нібито вони казали, що батьки зрадили віру і тепер вірують в несправжнього Бога, і що хлопець повинен їх убити аби спокутувати їхній гріх. Голоси наказували не просто вбити, а саме зарубати і обов'язково опівночі, і саме того дня", - розказали правоохоронці.

Молодик все так і зробив, бо, як каже хлопчина, не міг не послухатися святих. Звичайно ж, міліціонери не повірили в цю розповідь, але затриманий абсолютно спокійно декілька разів повторював свою розповідь, що почало наштовхувати правоохоронців на думку про неадекватний психічний стан молодика. Але остаточний діагноз визначить спеціальна медична комісія.

Пізніше експерт встановить, що смерть подружжя настала між 12 та 1 годинами ночі. На даний час затриманий знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання Щорського райвідділу міліції, слідство триває.

Зараз ви читаєте новину «На Чернігівщині хлопець зарубав батьків, бо так йому веліли ікони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі