середа, 04 травня 2011 21:06

На Буковині чиновники незаконно привласнили 280 тис. гривень

На Буковині чиновники незаконно привласнили 280 тис. гривень

Співробітники СБУ в Чернівецькій області викрили факти розкрадання коштів державного бюджету, які спрямовувалися на відновлювальні роботи та капітальний ремонт доріг і мостів, зруйнованих внаслідок повені 2008 року, повідомляє прес-служба відомства.

Керівники одного з лісових підприємств краю, зловживаючи службовим становищем, реалізували злочинну схему виведення та привласнення бюджетних коштів через посередницькі комерційні структури.

Для виконання робіт з відновлення мостів та доріг у кількох лісництвах краю, які постраждали від стихійного лиха, державне лісове господарство уклало угоду на суму понад 2 млн. гривень з комерційною фірмою, хоча роботи здійснювалися працівниками лісгоспу. Шляхом переведення державних грошей, які проводилися як заробітна плата, на рахунки підрядника за фіктивні послуги з відбудови мостів керівники держпідприємства переплатили приватній фірмі понад чверть мільйона гривень. У подальшому ці кошти були конвертовані в готівку та привласнені підрядником.

Слідчими СБ України в Чернівецькій області за цим фактом порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Ведеться слідство.

Як повідомлялось раніше, СБУ похвалилась затримкою сотень корумпованих чиновників. За перші чотири місяці 2011 року порушено 332 справи стосовно корупції держчиновників. Зокрема, за цей період затримано десять працівників судових органів.

Зараз ви читаєте новину «На Буковині чиновники незаконно привласнили 280 тис. гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі