понеділок, 13 травня 2013 12:25

На братів Царнаєвих хочуть повісити потрійне вбивство 2011 року

На братів Царнаєвих хочуть повісити потрійне вбивство 2011 року
Брати Царнаєви. Фото: lifenews.ru

Влада американського штату Массачусетс отримала докази прічастності бостонських терористів Тамерлана і Джохара Царнаєвих до потрійного вбивства, скоєного в 2011 році і вважався досі нерозкритим.

За даними ABC News, попередня експертиза показала, що брати, підозрювані в організації теракту на фініші Бостонського марафону 15 квітня, забрав життя трьох людей, були на місці вбивства в містечку Уілтем під Бостоном.

Встановлено, що Тамерлан Царнаєв дружив з 25-річним Бренданом Мессом, який був по-звірячому вбитий 12 вересня 2011 року в своїй квартирі разом з 31-річним Еріком Уайсманом і 37-річним Рафаелем Текеном. Загиблий в перестрілці з поліцією Тамерлан навіть називав Месса, з яким разом вони відвідували секцію боксу та східних єдиноборств, своїм найкращим другом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Матір Царнаєвих опинилася у списку "потенційно небезпечних терористів"

Всі троє чоловіків були виявлені в будинку Месса з перерізаним горлом. На трупи вбивця або вбивці висипали близько трьох кілограмів марихуани. У будинку також було виявлено 5 тисяч доларів готівкою. З цієї причини слідчі припустили, що потрійне вбивство пов'язане з наркотиками. ЗМІ писали, що Месс був раніше судимий за злочини подібного роду, а Текен займався наркоторгівлею.

Вийти на слід вбивці тоді не вдалося. Однак з того факту, що на вхідних дверях не було слідів злому, слідчі зробили висновок, що жертви, судячи з усього, знали вбивць. Злочинці орудували ножем або сокиркою для розколювання льоду з такою силою, що всі три жертви були майже обезголовлені.

Кілька співробітників правоохоронних органів заявили ABC News, що у поліції з'явилися нові докази ймовірну причетність братів Царнаєвих до цього злочину. Зокрема, відомо, що стільниковими телефонами обох братів користувалися в приблизний час вбивства і саме в тому районі. У той же час в поліції підкреслили, що до закінчення аналізу ДНК пред'являти звинувачення Джохару передчасно.

Зараз ви читаєте новину «На братів Царнаєвих хочуть повісити потрійне вбивство 2011 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі