середа, 08 жовтня 2014 16:05

Спецтема: Війна на Донбасі

МВС ідентифікувало за тестами ДНК 71 загиблого в ході АТО

МВС ідентифікувало за тестами ДНК 71 загиблого в ході АТО
Фото: molbuk.ua

На сьогоднішній день з початку антитерористичної операції підрозділами експертної служби за тестів ДНК ідентифікований 71 загиблий.

Про це на прес-конференції повідомив заступник начальника експертної служби МВС України Костянтин Дубонос, повідомляє УНІАН.

"На сьогоднішній день 442 об'єкта (маються на увазі генетичні матеріали загиблих. - Ред.) надійшли в базу даних", - сказав Дубонос.

Він також повідомив, що сьогодні в експертну службу надійшло понад 40 ДНК-карток, зразків ДНК від громадян, які розшукують своїх родичів.

"Це тільки початок роботи", - пояснив він таку невелику кількість звернень. Дубонос також запевнив, що на сьогоднішній день експертна служба має достатньо матеріалів та реагентів для проведення експертиз. Крім того, відповідаючи на питання про вартість ДНК-тесту, Дубонос сказав, що собівартість одного тесту ДНК - близько тисячі гривень.

"Для людей ці тести будуть проводитися в рамках кримінального провадження, тому вони взагалі безкоштовні", - зазначив експерт.

Зараз ви читаєте новину «МВС ідентифікувало за тестами ДНК 71 загиблого в ході АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі