четвер, 24 березня 2022 12:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Морять голодом, не лікують і "пропонують" роботу на Сахаліні - як росіяни поводяться із депортованими в РФ українцями

Морять голодом, не лікують і "пропонують" роботу на Сахаліні - як росіяни поводяться із депортованими в РФ українцями
Депортованим до РФ українцям пропонують працевлаштування на Сахаліні. Фото: ГУР МО

Депортованим до РФ українцям пропонують працевлаштування на Сахаліні.

Окупанти примусово перевозять українців з окупованих територій до економічно депресивних районів РФ і "пропонують" роботу на Сахаліні через центр зайнятості. Ті, хто погоджується, отримують документи, які забороняють виїзд з російських регіонів протягом двох років, повідомляє ГУР МО України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЄС пригрозили Росії новими санкціями: "Готові спинити машину Путіна"

"На сьогодні підтверджено інформацію про створення російського фільтраційного табору в Докучаєвську Донецької області. Туди масово доправляють цивільне населення в якого вилучають документи. З людьми "працюють" співробітники ФСБ РФ. Їхня мета – пошук громадян, що брали участь в АТО/ООС, українських військових та правоохоронців. Далі людей переправляють до РФ, зокрема в Таганрог (Ростовська область) та Краснодарський край", - йдеться у повідомленні.

У розвідці додають, що українцям не надають медичної допомоги й не забезпечують харчуванням.

Окупанти прямо зараз почали насильно вивозити жителів Маріуполя в Росію. Під незаконну депортацію потрапили близько 15 тис. містян. Є дані, що окупанти відбирають у містян паспорти та інші українські документи, додали у мерії.

Зараз ви читаєте новину «Морять голодом, не лікують і "пропонують" роботу на Сахаліні - як росіяни поводяться із депортованими в РФ українцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі