субота, 28 березня 2015 10:42

Мінські домовленості знову розтоптані - терористи "розчохлили "Гради"

Мінські домовленості знову розтоптані - терористи "розчохлили "Гради"

Проросійські бойовики після умовного відведення важкого озброєння від лінії розмежування після Мінських домовленостей знову повернули "Гради" на попередні позиції і відкрили з них вогонь.

Так, вночі терористи випустили близько 60 снарядів по житлових будинках та позиціях сил АТО в Новотошківці Попаснянського району на Луганщині.

Близько 23:00 був обстріляний 29-й блокпост на автодорозі Бахмутка та позиції українських силовиків. Реактивні снаряди вибухнули в районі шахти та поблизу вул. Куйбишева. У результаті прямого влучення згорів гараж, село частково знеструмлене. Детальніші дані про руйнування та постраждалих серед мирного населення з'ясовують.

Крім того, починаючи з опівночі й до 3:30 ранку на околиці Новотошківки поблизу автобусної зупинки тривало бойове зіткнення з використанням автоматичної зброї та гранатометів.

Ймовірно, в селище намагалася зайти розвідувально-диверсійна група бойовиків.

"Застосування "Градів" уперше після Мінських угод свідчить про те, що ніякої довіри до терористів бути не може. Протягом останніх півтора місяців наші ремонтники провели титанічну роботу з відновлення систем життєзабезпечення в населених пунктах на лінії розмежування вогню, сюди вже почали повертатися мирні мешканці з надією, що війна нарешті закінчилася. І ось тепер знову "Гради", міномети, нові руйнування", - констатує керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль.

Водночас протягом ночі тривали перестрілки між українськими силовиками в Кримському та "казаками" в Сокільниках.

Кримське залишилося поза зоною ураження вогню, руйнувань немає. А в Станиці Луганській від 21:00 до 23:00 спалахували автоматичні та кулеметні черги, періодично вибухали мінометні міни. У центральній частині селища зникло світло, інформації про постраждалих немає.

Керівник групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук уточнив, що найбільше обстрілів бойовиками нині спостерігається в напрямку Донецька, Артемівська та Маріуполя. Терористи також продовжують нарощувати свою бойову міць, стягуючи на передову військову техніку та живу силу.

Зараз ви читаєте новину «Мінські домовленості знову розтоптані - терористи "розчохлили "Гради"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі