вівторок, 11 жовтня 2011 08:57

Мініатюрна жінка з Вінниччини зривала на цвинтарі 50-кілограмові плити

На Вінниччині затримали 34-річну жінку, яка обкрадала єврейські поховання. З надгробків зривала бетонні плити, та витягала металеві рейки, які тримали конструкцію.

У селі Клекотин Шаргородського району місцеві помітили, що на недієвому єврейському кладовищі зруйнували три могили. Потрощили огорожі, розбили надмогильні плити та пам'ятники. Протягом доби працівники районної міліції встановили вандала. Це виявилася жінка із сусіднього села.

Автор: Фото: Прес-служба МВС
 

"Жіночку можна назвати рідною сестрою Василя Вірастюка. Уявляєте, маючи середній зріст та вагу близько 65 кілограм, вона зривала бетонні надгробні плити. Важать ті, не менше 50 кілограм. Каже правоохоронцям, що була одна", - розповів сільський голова Клекотина Віталій Немировський.

"Те, що зробила представниця слабкої статі, здивувало навіть міліціонерів. Аби підзаробити, жінка витягала з-під надгробних плит металеві конструкції, на яких тримаються самі плити і пам'ятники. Хотіла здавати їх на металобрухт. Зі слів затриманої, вночі вона приходила на кладовище, відсувала плиту та викопувала з землі метал. Потім плиту клала на місце. Єдине чого не врахувала жінка, це те, що від зрушення плита та пам'ятник можуть зруйнуватися", - розповів начальник Шаргородського райвідділу міліції Олександр Намакарський.

Викрадений метал зловмисниця складала у мішок та вивозила на велосипеді.

"Під час огляду домогосподарства підозрюваної працівники виявили близько 70 кілограмів металу. Його жінка ще не встигла здати на металобрухт. На отримані гроші хотіла витратити на їжу та випивку", - продовжив Немакарський.

Автор: Фото: Прес-служба МВС
 

Порушено кримінальну справу за ст. 297 Кримінального кодексу України "Наруга над могилою", яка карається штрафом до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Єврейське кладовище у селі Клекотин закрили у 1990 році.

Зараз ви читаєте новину «Мініатюрна жінка з Вінниччини зривала на цвинтарі 50-кілограмові плити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі