вівторок, 09 травня 2023 17:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Мер Енергодара детальніше розповів про "евакуацію" окупантів з міста

Мер Енергодара детальніше розповів про "евакуацію" окупантів з міста
Російські загарбники продовжують "евакуювати" людей з Енергодара. Фото: УНІАН

Російські загарбники продовжують "евакуювати" людей з Енергодара.

Зокрема, вивозять свою документацію та обладнання. Про це розповів мер Енергодара Дмитро Орлов, передає "Радіо Свобода".

"Повивозили вони обладнання з медико-санітарної частини, комп'ютерну техніку, документацію, паспортний стіл, який вони розташували у приміщенні ЦНАПу, також десь тиждень тому все повивозили. Не працює стаціонарний інтернет, який був до цього, не працюють продовольчі магазини, аптеки", – сказав він.

За словами Орлова, ажіотаж є певний по продуктах та засобах першої необхідності, АЗС та банкомати також порожні

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти метушаться на Запоріжжі: знищують документацію та вивозять колаборантів

Він зазначив, що більшість місцевих мешканців, які співпрацювали з росіянами, виїхали з Енергодара заздалегідь. Орлов також додав, що окупаційна влада активно вивозить свою документацію з міста.

"Вивозять всі об'єкти, які вони окупували, в яких вони займалися генерацією якихось папірців, які можуть підтверджувати їхні злочини. Вони їх пакують вже третій день і це вивозиться", – додав він.

При цьому мер не виключає, що такі дії окупантів можуть бути провокацією.

5 травня гауляйтер окупованої території Запорізької області Євген Балицький оголосив про евакуацію населення з низки населених пунктів біля лінії фронту. Рішення прийнято "для забезпечення безпеки людей".

У першу чергу будуть евакуювати дітей з батьками, літніх людей, інвалідів, пацієнтів лікувальних установ. Людей переміщуватимуть у межах регіону, подалі від лінії фронту.

Частково захоплену Запорізьку область називають одним із найбільш вірогідних напрямків контрнаступу Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Мер Енергодара детальніше розповів про "евакуацію" окупантів з міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі