неділя, 01 квітня 2007 12:19

Майора-вбивцю позбавили звання

Міністр оборони України Анатолій Гриценко підписав наказ про позбавлення військового звання в порядку дисциплінарного стягнення майора військової частини, дислокованої в Полтавській області, який в серпні минулого року застрелив з табельної зброї солдата.

"Начальника відділу зберігання 536-ї центральної бази ремонту і зберігання боєприпасів радіологічного, хімічного і біологічного озброєння майора Миколу Венікова позбавили звання за те, що 6 серпня 2006 року під час несення служби черговим частини, дислокованої в селі Селещина Полтавської області в стані алкогольного сп"яніння застрелив рядового цієї частини Руслана Пащенка", - повідомляє прес-служба Міноборони.

Веніков застрелив рядового за те, що рядовий не виконав своєчасно бажання майора поставити на ТБ блокбастер про події у Чечні. Загиблому солдату, уродженцю Полтави, до звільнення залишалося служити півтора місяця.

Військовий місцевий суд Черкаського гарнізону визнав Венікова винним у скоєнні вбивства і порушенні статутних правил внутрішніх служби і засудив до 13 років позбавлення волі. Вирок вступив у законну силу 20 березня 2007 року, передає Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Майора-вбивцю позбавили звання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі