четвер, 26 вересня 2013 16:41

Луцький депутат проміняв синьо-жовтий значок на краватку з прапором Росії

Депутат Луцької міської ради Микола Дендіберін (депутатська група "Рідне місто") прийшов на сесію Луцької міської ради у краватці, на якій зображені російський державний герб і прапор.

Водночас на одязі у Дендіберіна не виявилося значка депутата місцевої ради, який, як відомо, має вигляд державного синьо-жовтого прапора.

Це викликало обурення у частини депутатів. Зокрема, Павло Данильчук (фракція ВО "Батьківщина") заявив, що вважає такий крок з боку Дендіберіна проявом неповаги до національних символів України.

"Депутат місцевого самоврядування публічно не повинен проявляти повагу до символів чужої йому держави. Тим більше, до символів держави, яка проводить недружню політику щодо України", - заявив Данильчук.

Сам же Дендіберін розповів, що колекціонує краватки. І нічого поганого не бачить у тому, аби його аксесуар був з російською символікою.

Дендіберін пояснив: значка депутата міської ради на ньому немає тому, що він його забув. Зрештою, додав Дендіберін, він і раніше не завжди його носив.

Загалом, депутат заявив: представник українського органу місцевого самоврядування може носити таку краватку.

І пообіцяв на наступну сесію одягнути краватку з символікою Сполучених Штатів Америки.

Зараз ви читаєте новину «Луцький депутат проміняв синьо-жовтий значок на краватку з прапором Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

77

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі