середа, 30 червня 2021 09:05

Лікарку судитимуть через смерть немовляти. Могла його врятувати

Лікарку судитимуть через смерть немовляти. Могла його врятувати
Лікарку судитимуть, бо не зробила кесаревий розтин. Фото: pixabay.com

У Рівненській області відбудеться суд над 57-річною лікаркою. Її звинувачують в неналежному виконанні професійних обов'язків. Медик своєчасно не провела породіллі кесаревий розтин, немовля загинуло.

Трагедія сталася 2020-го. 11 лютого о 3:25 до пологового відділення Здолбунова доставили 33-річну жінку на 40-му тижні вагітності, у якої почалися перейми, повідомляють в місцевій поліції.

Після огляду серцебиття плода було у межах норми, але вже близько 6:00 сповільнилося. Необхідно було робити кесарів розтин. Акушер-гінеколог мав володіти всіма методами амбулаторного і стаціонарного лікування, повним обсягом хірургічних втручань та надавати швидку і невідкладну медичну допомогу хворим акушерсько-гінекологічного профілю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Немовля померло під час спільного сну з матір'ю

Проте дитина померла внаслідок внутрішньоутробної гіпоксії плода, яка розвинулась через фетаплацентарну недостатність. Якби пологи приймали належно, цього можна було уникнути.

Обвинувачена не визнає своєї вини.

У Бережанах на Тернопільщині справили сороковини за 26-річною Зоряною Мосьондз. На сьомому місяці вагітності захворіла на коронавірус. Через сильні болі в животі її госпіталізували до Тернопільського перинатального центру.

Медики вирішили ввести її в штучну кому, але рідним про це не сказали. Потім без згоди їй зробили кесарів розтин. Після наркозу вона не отямилася. Померла через кровотечу. Але донька вижила. Зоряна ще за життя встигла дати їй ім'я. Дівчинку назвали Мартою.

Чоловік померлої довго не міг отримати історію хвороби дружини. А коли таки побачив, здивувався, бо всі аналізи були в нормі. Чому під час кесаревого розтину дружина втратила багато крові, медики не пояснили.

Зараз ви читаєте новину «Лікарку судитимуть через смерть немовляти. Могла його врятувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі