субота, 14 січня 2012 11:24

Круїзний лайнер Costa Concordia з 70-метровою пробоїною ліг на бік

Італійський круїзний лайнер Costa Concordia, який в ніч на суботу сів на мілину поблизу острова Джильо (Giglio) біля узбережжя Тоскани, ліг на бік. Велика частина судна вже зникла під водою. Крен судна складає більше 80 градусов.

На знімках з місця подій на лівій стороні судна, що знаходиться над водою, чітко видно пробоїну, довжина якої, за оцінками фахівців, становить мінімум 70 метрів.

На даний момент лайнер, на борту якого в момент аварії знаходилися 4229 осіб, сильно нахилився і практично лежить на правому боці. Половина лайнера вже зникла під водою.

ФОТОРЕПОРТАЖ: У Середземному морі тоне лайнер

Згідно з офіційним повідомленням власника судна - італійської туристичної компанії Costa Crociere, у момент аварії на борту судна знаходилися "близько 3200 пасажирів і близько 1000 членів екіпажу". Лайнер в п'ятницю вийшов з порту Сівітавеккіа (Civitavecchia) під Римом в круїз по Середземному морю і прямував до Савони (Savona).

За офіційними даними, в результаті аварії загинули шестеро людей, 13 людей були поранені. Близько десяти чоловік до цих пір вважаються зниклими безвісти, роботи з порятунку людей тривають. Зокрема, підводники обстежують частину судна, що пішла під воду.

Зараз ви читаєте новину «Круїзний лайнер Costa Concordia з 70-метровою пробоїною ліг на бік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі