вівторок, 28 травня 2013 13:41

Кривавий день у житті Багдаду: терористи вбили більше 80 людей
11

Фото: Фото: Reuters

Жертвами кривавих терактів у Багдаді і його передмістях стали 82 людини, ще 130 зазнали поранень.

За даними представників силових структур Іраку, в столиці та її околицях було підірвано 14 замінованих автомобілів і чотири вибухових пристрої. Найбільшу вилазку екстремісти вчинили в місті Таджи, за 25 км північніше Багдада, де у повітря злетіли дві начинені вибухівкою машини, внаслідок чого загинули 14 і постраждали 17 іракців.

Ще один подвійний теракт, жертвами якого стали 12 осіб і близько 35 постраждали, було скоєно в східному багдадському районі Хабібія. Тут поблизу автосалону спочатку підірвали один автомобіль. Потім, коли на місце інциденту прибув армійський патруль, смертник підірвав себе в іншій машині.

Атаки були здійснені бойовиками в населених переважно шиїтами районах на жвавих ринках і торгових вулицях. Нападам також піддалися квартали Багдад аль-Джадіда (Новий Багдад), Ель-Казимія, Ель-Байя, Еш-Шааб, Аден, Ель-Каррада, Балад, Ез-Заафаранія, Ель-Хуррем, Мадаїн, Джіср-Діяла.

У комерційному кварталі Ес-Садрія в центрі столиці підрив автомобіля призвів до загибелі п'яти осіб, зокрема двох поліцейських. У південному передмісті Мааліф подвійний теракт забрав життя п'яти місцевих жителів.

Ще дві заміновані машини знешкоджено силовиками у Багдад аль-Джадіда. Затримано одного з терористів, який намагався підірвати їх дистанційно.

В останні тижні Ірак накрила хвиля насильства, яка все більше загрожує перерости в кровопролитний міжконфесійний конфлікт. Тільки з початку цього місяця в країні загинули понад 400 осіб. Зростання напруженості в Іраку пов'язано з протистоянням найбільших ісламських громад - сунітів і шиїтів. За часів правління Саддама Хусейна суніти посідали чільні місця в державних структурах Іраку, однак після збройного вторгнення США і повалення Хусейна сунітів потіснили шиїти. Вони обійняли низку важливих державних посад, серед яких найбільш впливовим є пост прем'єр-міністра.

Зараз ви читаєте новину «Кривавий день у житті Багдаду: терористи вбили більше 80 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі