пʼятниця, 05 серпня 2022 14:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Колишньому ведучому "Інтера" оголосили підозру в держзраді

Колишньому ведучому "Інтера" оголосили підозру в держзраді
Юрій Кот – учасник антиукраїнських пропагандистських шоу на російських телеканалах.

Колишньому телеведучому з України Юрію Коту повідомили про підозру в державній зраді.

Телеведучий 2014 року переїхав у Росію, публічно підтримував окупацію і дії бойовиків на Донбасі. Працював у державному російському пропагандистському інформагентстві "Россия сегодня" та інформагентстві News Front. Про повідомлення підозри Коту Службою безпеки України пише "РБК-Україна".

За даними слідства, у 2013-му і 2014 році Кот був ведучим на київському так званому Антимайдані. Згодом переїхав у Росію.

За інформацією СБУ, Кот поширював фейки про Революцію гідності, підбурював до міжетнічних конфліктів і розпалював сепаратистські настрої серед українців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поширювали роспропаганду: з'явилася петиція щодо вісьмох телеведучих

Після початку повномасштабної російської агресії екстелеведучий продовжував підтримувати Росію. У Telegram поширював кремлівську пропаганду.

У 1991-2011 роках Юрій Кот працював на телеканалі "Інтер". А з 2007-го до 2014-го був ведучим у Національній суспільній телерадіокомпанії.

СБУ затримала депутата Черкаської міськради від "Опозиційна платформа – За життя", який також працював помічником чинного нардепа. Затриманий збирався стати російським гауляйтером.

Вчора правоохоронці повідомили про арешт майна колишнього нардепа з Партії регіонів, колаборанта Євгенія Балицького. Вартість майна оцінили в майже 150 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Колишньому ведучому "Інтера" оголосили підозру в держзраді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі