вівторок, 02 жовтня 2018 15:25

Кір прогресує: майже 30 дітей захворіли лише в одній школі

Кір прогресує: майже 30 дітей захворіли лише в одній школі
На Вінничині майже 30 учнів захворіло на кір. Фото: vlg.aif.ru

У смт Тиврів, що на Вінниччині протягом одного місяця в одній зі шкіл на кір захворіли 28 дітей. Про це пише BBC, отримавши інформацію у Департаменті охорони здоров'я Вінниччини.

За словами начальника відділу лікувально-профілактичної допомоги дитячому населенню Тетяни Бондаренко, практично всі хворі віком 10-14 років. Нині школярі у задовільному стані. Тож їх госпіталізовувати не будуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зафіксували спалах сибірської виразки

Місцева влада переконує, вакцини в області достатньо. У свою чергу, у Департаменті охорони здоров'я вважають, що основна причина - це відмова батьків від щеплень.

"Вакцини для профілактичного щеплення дітей в області достатня кількість", - сказала Бондаренко.

За тиждень в області виявили 83 випадки захворювання на кір. Серед них 71 неповнолітніх. А в серпні щотижня реєстрували 30-50 осіб.

Дітям без щеплення не можна відвідувати навчальні заклади. Якщо вакцинацію проводити протипоказано, потрібно надати відповідну довідку. Таке розпорядження від Міністерства охорони здоров'я України та Міністерства освіти і науки.

Зараз ви читаєте новину «Кір прогресує: майже 30 дітей захворіли лише в одній школі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі