пʼятниця, 28 вересня 2012 13:13

Як все починалось. У Мережу потрапило ще одне відео зі смертельних перегонів на Бориспільській трасі

Як все починалось. У Мережу потрапило ще одне відео зі смертельних перегонів на Бориспільській трасі
Гонщики готуються до старту

У Мережу потрапило чергове відео фатального старту вуличних гонок на Бориспільській трасі, в яких загинув чиновник Міністерства економіки Сергій Чекашкін. Аварія, яка забрала життя Чекашкіна і Ярослава Сорокіна, сталася через 1,5 км після початку заїзду.

На відео відображено, як гонщики готуються до старту, а також можна впізнати місце на Бориспільській трасі біля заправної станції. Також на кадрах чітко видно перекрита дорога учасниками дійства - один з автомобілів стоїть поперек траси, за яким видно що стоять в заторі машини, в тому числі вантажні, пише ЛігаБізнесІнформ.

Варто відзначити, що раніше правоохоронці заявляли, що в рамках порушеної кримінальної справи ще з'ясовують, чи могли відбуватися такі гонки на вулицях Києва.

"У міліції на сьогоднішній день немає підстав вважати, що це були гонки або якісь змагання", - зазначив керівник прес-служби Управління МВС України в Київській області Микола Жукович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Незаконними автоперегонами зацікавився Захарченко

Тим не менше, напередодні столична ДАІ опублікувала нагадування про те, що за незаконне перекриття дороги для організації вуличних гонок передбачена кримінальна відповідальність.

"Такі правопорушення, а саме - перешкоджання руху транспортних засобів, згідно з частиною 3 статей 122 Адміністративного кодексу України, караються штрафом у розмірі від 525 до 680 гривень. Якщо ж рух транспортних засобів взагалі блокується, то тоді відповідно до статті 279 Кримінального кодексу України вже настає кримінальна відповідальність, яка передбачає не тільки штрафні санкції, а й обмеження волі на строк до трьох років", - підкреслили в ДАІ.

Також Державтоінспекція столиці звернулася до всіх учасників запланованих на ніч п'ятниці вуличних гонок пам'яті загиблого Сергія Чекашкіна, врахувати, що подібні заходи, якщо на їх проведення немає дозволу, є незаконними.


Зараз ви читаєте новину «Як все починалось. У Мережу потрапило ще одне відео зі смертельних перегонів на Бориспільській трасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі