вівторок, 10 січня 2023 10:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Як американські Bradley вплинуть на бойові дії в Україні ‒ у Держдепі заявили про "зміну динаміки"

Як американські Bradley вплинуть на бойові дії в Україні ‒ у Держдепі заявили про "зміну динаміки"
Представник Державного департаменту США Нед Прайс сподівається на зміну динаміки бойових дій в Україні. Фото: скріншот

Нинішня динаміка бойових дій в Україні може суттєво змінитися після отримання нового пакета військової допомоги від США.

Надані українським військовим американські БМП і системи ППО вплинуть на перебіг операцій. Про це на брифінгу заявив представник Державного департаменту США Нед Прайс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Пахне відчаєм" – Держдеп прокоментував зростання випливу Пригожина та "Вагнера" у РФ

За його словами, ЗСУ "планомірно продемонстрували свою стійкість". Нині на українській території перебувають тисячі російських військових. Вашингтон хоче допомогти Києву змінити такий стан справ. Зокрема постачанням БМП Bradley.

"Звісно ж, це та динаміка, яку ми прагнемо змінити шляхом надання додаткової допомоги у сфері безпеки", – сказав Прайс.

США розглядають можливість надання Україні бойових броньованих машин Stryker. Вони можуть бути частиною наступного траншу військової допомоги, повідомляє Politico зі слів двох людей, знайомих з обговоренням.

Сполучені штати Америки не будуть скорочувати кошти, закладені у бюджеті на допомогу Україні, у тому числі військову. Минулого року у рамках об'єднаного законопроєкту адміністрація Джо Байдена запросила у законодавців $37 млрд до кінця фінансового року. Конгрес фактично збільшив цю суму до $45 млрд, повідомив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван.

Зараз ви читаєте новину «Як американські Bradley вплинуть на бойові дії в Україні ‒ у Держдепі заявили про "зміну динаміки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі