середа, 23 лютого 2011 12:42

Каддафі пообіцяв дати відсіч "обкуреним тарганам" і померти як мученик
6

Каддафі виголошує промову до своїх прибічників, у якій засуджує США. Тріполі, 28 березня 1986 року
Фото: Фото: Reuters
Екс-президент Тунісу Зін аль-Абідин бен Алі вітає Каддафі. Аеропорт Тунісу, 10 січня 1990 року
Каддафі під час прес-конференції в президенській резиденції, на якій він уперше представив свою сім'ю журналістці зі США. Околиця Тріполі, 12 січня 1986 року
Дружина Каддафі Софія з дітьми у бедуїнському наметі, розташованому в президентській резиденції. Околиця Тріполі, 12 січня 1986 року
Каддафі сміється з жарту екс-президента Єгипту Хосні Мубарака у бік журналістів. Сіді Баррані, 21 квітня 1992 року

Лівійський лідер Муаммар Каддафі не має наміру йти з посади керівника держави, незважаючи на численні протести в країні.

Про це він заявив в телевізійному зверненні до нації, виступаючи на місцевому державному телеканалі. При цьому Каддафі активно розмахував стиснутим кулаком і підвищував голос. Лівійський лідер вперше прямо висловився про події, що відбуваються в країні.

Каддафі закликав своїх прихильників вийти на вулиці і дати відсіч його супротивникам. Опозиціонерів він назвав назвав "бандою обкурених тарганів".

"Ця терористична меншість хоче перетворити Лівію на свій емірат. Постарайтеся зупинити їх і доставити в поліцію", - зазначив він.

Себе Каддафі назвав революційним лідером. Пообіцяв у разі необхідності приносити себе в жертву до кінця свого життя і померти за свою країну як мученик.

"У мене немає грошей. Єдине, про що я дбаю - це процвітання Лівії. Я не можу покинути Лівію, як інші лідери держав. Я готовий померти, як мученик", - сказав Каддафі.

За словами полковника, у разі необхідності буде використана сила в рамках "міжнародного законодавства".

"У Лівії не війна. Групи молоді під впливом наркотиків нападають на казарми, поліцейські відділки, крадуть зброю. Певні сили підбурюють їх, постачають зброєю і грошима. Все це може призвести до громадянської війни", - зазначив Каддафі.

У той же час він не став заперечувати можливість введення в міста танків і продовження авіаційних ударів.

"Ми ще не застосовували силу, але можемо застосувати її відповідно лівійських законів і норми міжнародного права", - попередив Каддафі.

Він сказав, що починаючи із середи безпеку в країні забезпечуватиме поліція.

Зараз ви читаєте новину «Каддафі пообіцяв дати відсіч "обкуреним тарганам" і померти як мученик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі